Mini composteer machine

Maak kennis met de nieuwste uitvinding van Tjeerd Elzinga, De Mini Composteer Machine.
Deze machine is ontwikkeld om de kleine boeren coöperaties in Afrika te helpen om op een betaalbare manier te composteren. Denk hierbij aan het composteren van mest, bladeren en overige grondstoffen tot een waardevolle voeding voor de bodem en het leven daarin.

In onderstaande video krijg je een impressie hoe de Mini Composteer Machine zijn werk doet.

Voor wie is de Mini Composteer Machine geschikt?

De machine is bedacht voor de kleine boeren coöperaties in Afrika, maar is ook zeer geschikt voor tuin verenigingen, hoveniers en wijngaarden. Eigenlijk waar overal waar rest afval is om te verwerken tot geschikte bodemvoeding.  

De mini composteer machine is opgebouwd uit onderdelen die overal ter wereld verkrijgbaar zijn.

Het proces voor het opbouwen van de machine is zo eenvoudig mogelijk gemaakt door het ontwikkelteam. Zo zijn de Honda-, hydromotoren, V-snaren in het totaal schroefbaar in elkaar te zetten. Verder zijn de volgende stappen al gedaan voor dat de machine wordt vervoerd.

  • De machine wordt door een precisie laser gesneden;
  • Onderdelen worden door de zetbank in model gezet;
  • De herkenbare oranje kleur wordt erop gespoten;
  • Demontage wordt gedaan voor export op slechts 1 of 2 EURO-pallets

Waar kan ik de Mini Composteer Machine bewonderen?

Op dit moment is de machine in gebruik bij de Wilde Wijngaard, Runderweg 84 in Lelystad. Hier verwerken wij de rest producten van de wijngaard. Met een toevoeging van wat paardenmest wordt dit de voeding voor de bodem. Ook wordt deze samenstelling gebruikt voor het maken van compost-tea.

Wie is Tjeerd Elzinga?

Tjeerd is in 1989 biologisch boer geworden waarna hij van 2000 tot 2009 een eigen compostbedrijf heeft gehad. Het project van de Mini Composteer Machine is bedacht tijdens zijn tijd bij de PUM waar hij compostprojecten deed, voornamelijk in Afrika.

Voor meer informatie over de Mini Composteer Machine kan je een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen:

E-mail: info@compostdoek.nl

Telefoon: 06-53897741